Otomatik Kepenk Profilleri

Otomatik kepenk yaptırırken profil seçimi:

Güvenlik niteliği; sadece kepenk yaptırılacak yeri ayırmak mı istiyoruz yoksa hırsızlığa karşı emniyet mi gerekli?

Çevresel etkenler; kullanılacak yer işyeri mi konut mu, bahse konu malzemenin çalışma gürültüsü çevreyi rahatsız eder mi?

Çevresel etkenlere karşı malzeme dayanımı: Rutubetsiz bir yerde mi kullanılacak yoksa deniz kenarı veya devamlı su/su buharı alacak bir yerde mi? Malzeme, suya, korozyona, ısıya, güneşe ne kadar dayanıklı?

Bu gibi önemli noktalar malzeme seçiminde bize yol gösterecek sorulardır.

Otomatik Kepenk için temel malzeme seçenekleri:

Ekstrüzyon Aluminyum

Poliüretanlı Aluminyum

Galvaniz

AS 77mm Otomatik Kepenk Profili

 


AS 62mm Otomatik Kepenk Profili


AS 100mm Otomatik Kepenk Profili


ST 77mm Çelik Poliüretanlı Profil


SL 77mm Aluminyum Poliüretanlı Profil


Set 75mm Galvaniz Sac

Ekstrüzyon Aluminyum:

Ekstrüzyon aluminyum otomatik kepenkler için en sağlam ve problemsiz malzemedir. Aluminyumun korozyona uğramayan yapısı elektrostatik toz boya ile birleşince uzun yıllar boyunca stabil kullanım sunmaktadır.

Genellikle güvenliğin birincil olarak önemli olduğu noktalarda kullanılmakta ve ekstra güvenlik gerektiğinde dikme profilleri zırh ile kaplanarak daha da güçlü hale getirilmektedir.

Ekstrüzyon aluminyumun kesiti aşağıdaki gibidir ve güncel olarak kullanılan aluminyum kalınlığı 0,9+0,9 mm’dir.

Poliüretanlı Otomatik Kepenk Profili:

Bu profillerin 77mm versiyonları genellikle alışveriş merkezleri gibi güvenlik riskinin çok düşük olduğu fakat 8-9 m2′den büyük alanlarda tercih edilmelidir. Isı ve ses yalıtımı sağlamak için kullanımı idealdir. Profilin aluminyum kalınlığının 0,60mm+0,60mm olmasından dolayı banka, mücevherat mağazası veya tekel gibi problemli mekanlarda kullanılmamalıdır.

77mm’den küçük profiller (56, 55, 41, 39mm) konut tipi kullanıma uygundur.


Galvaniz /Çelik Sac:

Galvaniz malzeme genellikle santral motorla uygulanmakta ve profillerin aksine tek parçalı bir sacdan oluşmaktadır. Maliyet açısından düşük olsa da ağırlığından dolayı genellikle tüp motor yerine santral motor ve yay sistemi ile imal edilmekte; zaman içerisinde yaylardaki imalat hataları veya metal yorgunluğuna bağlı dengesi bozulmakta ve arıza çıkarabilmektedir.

Daha detaylı bilgi ve tavsiye almak için bize ulaşabilirsiniz.